Glazbeni Forum  

Vrati se nazad   Glazbeni Forum > Instrumenti > Pjevanje i ljudski glas > Vokalisti
Registracija Oglasnik Koncerti Informacije

Odgovori

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 01-05-2010, 19:51   #411
thirteenguitard00d

Luka Baule

Odg: Najdraži vokalisti?!

Warrel Dane
Mikael Akerfeldt
Russell Allen - slušam dosta Symphony X-a u zadnje vrijeme,pa se navukao
Rob Halford - Metal God (što se drugo ima za reći)
Ronnie James Dio -Bog(Dio na talijanskom znači Bog )

Ime teme je Najdraži vokalisti -ovo je samo moje mišljenje o ovim pjevačima,iako je izneseno kao činjenica .
thirteenguitard00d je offline   Reply With Quote
Staro 01-05-2010, 20:00   #412
necromanser

necromanser's Avatar

Dob: 22

uf da, Warrel Dane..od relativno mlađih metal bendova warrel je sigurno u vrhu što se tiče vokala.moćan glas,originalan,ima smisao za brutalno proderat i onda refren melodični smislit,to mi se i najviše sviđa kod nevermorea.no,onima koji vole onako "lijepo pjevanje" neće se svidjet
Staro 02-05-2010, 11:47   #413
egomaniac

egomaniac's Avatar

Frane iz Omiša

Citiraj:
Originally Posted by necromanser Pogledaj post
uf da, Warrel Dane..od relativno mlađih metal bendova warrel je sigurno u vrhu što se tiče vokala.moćan glas,originalan,ima smisao za brutalno proderat i onda refren melodični smislit,to mi se i najviše sviđa kod nevermorea.no,onima koji vole onako "lijepo pjevanje" neće se svidjet
mislin da je warrelova najveća prednost to šta je dosta emotivan i u svojim tekstovima, ove sve tehničke stvari i nisu toliko awesome koliko njegova mogućnost interpretacije onih genijalnih tekstova
Staro 02-05-2010, 12:48   #414
necromanser

necromanser's Avatar

Citiraj:
Originally Posted by egomaniac Pogledaj post
njegova mogućnost interpretacije onih genijalnih tekstova
Staro 12-05-2010, 08:54   #415
sikolino

siniša bradić

Definitivno "stara garda" pjevača :
Halford - "tatica" visokih nota
Coverdale - možda najljepša boja glasa... u zadnje vrijeme se malo šlepa s čudnom bojom u visinama ali svejedno...
Dickinson - jedinstven (kao i ostali na popisu),emocije,energija itd. ali nekada sam se neugodno iznenadio kad sam čuo da pjeva neke druge pjesme (od Tom Jonesa,Queena..) i nije baš zvučao kao u svom žanru
Dio - tip ima 68g i onakvu kontrolu glasa,piano visina,tonovi s punim glasom prepuni energije
Geoff Tate - po mom skromnom sudu,tehnički najvještiji od navedenih i posebna boja
Eric Adams - prekrasna boja i visine.a tek vrisak
sikolino je offline   Reply With Quote
Staro 29-07-2010, 23:58   #416
waxlrose

waxlrose's Avatar

...

Ajme bitke i rata na ovom topicu, al' jedno je sigurno necromanser LandAllen jedni od najboljih; ali - daleko_od/nikako najbolji

Last edited by waxlrose; 30-07-2010 at 00:06.
waxlrose je offline   Reply With Quote
Staro 30-07-2010, 00:16   #417
Mravac Kid

Mravac Kid's Avatar

Marijan

Dob: 33

Re: Odg: Najdraži vokalisti?!

Zivio threadcromancy. :p

Al kad smo vec ovdje...
Vrijeme neumoljivo tece, i meni omiljeni vokali sve vise i vise odlaze... Ronnie James Dio, Freddie Mercury, Bing Crosby, Pavarotti...
Od zivucih, Dickinson se ni u snu ne da, dok Tom Jones malo posustaje ali jos ide dalje. A i Bocelli je ostario...
Mravac Kid je offline   Reply With Quote
Staro 20-08-2010, 18:35   #418
no-gaga

no-gaga's Avatar

Iva Lolić

John Lydon (vjerojatno jer obozavam Pistolse, ali ima mi savrsen glas za tu vrstu muzike), isto kao i Joe Strummer (The Clash)... Kurt Cobain, Axl Rose, Vince Neil (Motley Crue).
no-gaga je offline   Reply With Quote
Staro 25-08-2010, 20:22   #419
necromanser

necromanser's Avatar

Citiraj:
Originally Posted by waxlrose Pogledaj post
Ajme bitke i rata na ovom topicu, al' jedno je sigurno necromanser LandAllen jedni od najboljih; ali - daleko_od/nikako najbolji
po ko zna koji put,spomenuo sam ih u periodu od zadnjih 10g,moje mišljenje,moj ukus,moj glazbeni doseg bla bla bla...a poznavajući tebe,symphony x ne slušaš,a landea znaš samo kroz masterplan..tako da,nemoj se ljutit stari ali nisi kompetentan pričati o njima,jednostavno nemaš pojma tko su oni
Staro 27-08-2010, 19:32   #420
waxlrose

waxlrose's Avatar

...

Ovo ti je malo žešči bezobrazluk momak a ja moram branit raciju.

Dečko poštujem te jer te donekle poznajem pa te ne mislim spuštat tamo gdje ti je mjesto al' da ti meni u mom području držiš predavanja e pa čekaj malo, to si na svoj respekt ne dopuštam; bavim se proučavanjem ekstremnih i konkretno 'jačih' [Power/Prog/Death] vokalnih tehnika i imam dobar temelj da analiziram dotičnu gospodu za razliku od pukih sobnih slušača jer sam i nemali broj njihova materijala(npr. debut, Aeronautics, MK II barem po 3 stvari) prenio na vlastitu praksu (s izuzetkom Allena, kojeg pjevački nije problem analizirat i tehnički integrirat kad jednom proučiš tehniku starog 'norveškog' veterana) zato ja imam tlo pod nogama a ti ono što umišljaš gubiš u ovakvim pokušajima bez pokrića... osim toga ne spuštam se na tvoj nivo pa prekidam 'ko razumna osoba a te spike moj tata je jači od tvog ostavi onima koji ih žvaču. Ja kad sam dao onu izjavu "kompetentni", pokušao sam ti objasnit da je jedno slušateljska preferenca a drugo tehnička i jedina stvarna utvrda argumentu kad je do ovakvih rasprava :P, uzemlji taj jezik preglasan si a pretih i step outside of the box u svakom smislu.

Last edited by waxlrose; 27-08-2010 at 20:29.
waxlrose je offline   Reply With Quote
Odgovori

Opcije Teme
Način Prikaza

Izbor foruma

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:40 sati.